Sériu lúpeží vo výrobnej hale v Tlmačoch sa podarilo objasniť, zmizlo zariadenie za 18-tisíc eur


Foto: Sériu lúpeží vo výrobnej hale v Tlmačoch sa podarilo objasniť, zmizlo zariadenie za 18-tisíc eur Foto: Facebook/Polícia SR – Nitriansky kraj

Na sklonku decembra 2023 dosiahli príslušníci Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Leviciach veľký úspech. Podarilo sa im obviniť podozrivého zo série krádeží, ku ktorým došlo v priebehu roka 2023, vo výrobnej hale v Tlmačoch. 

Páchateľ zakaždým neprávom vnikol do priestorov haly tak, že preskočil betónové oplotenie. „Takéhoto konania sa v danom areáli dopustil celkovo štyrikrát,“ potvrdili policajti Nitrianskeho kraja v príspevku na sociálnej sieti. 

Zlodej z haly najprv odcudzil zvárací prístroj. Pri druhej návšteve sa ulakomil na ďalší zvárací prístroj, ako aj ako aj na chladiace zariadenie a dva kusy podávačov drôtu. Tretíkrát ukradol jeden kus podávaču drôtu a pri štvrtej krádeži si odniesol zvárací set pozostávajúci zo zváracieho prístroja, chladiaceho zariadenia a podávača drôtu. Celkovo tak spôsobil škodu vo výške viac než 18-tisíc eur. 

Policajti v tejto súvislosti obvinili 37-ročného muža a vzniesli proti nemu obvinenie z prečinu krádeže. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až tri roky. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu