V obci Horné Lefantovce zhorela strecha rodinného domu, majiteľ prišiel o 90-tisíc eur


Foto: V obci Horné Lefantovce zhorela strecha rodinného domu, majiteľ prišiel o 90-tisíc eur Foto: Facebook/Lefantovce na FB- Mima Es

V pondelok 15. januára 2024 vypukol v obci Horné Lefantovce blízko Nitry požiar strechy rodinného domu. Plamene strechu zachvátili približne o 21:30 hod., hasiči pracovali na ich skrotení celú noc. 

Na mieste zasahovali dvanásti príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Nitry Dražoviec, Selenca a Topoľčian, ktorí si pomáhali šiestimi kusmi techniky. Oheň hasili troma prúdmi, pričom postupne rozoberali konštrukciu strechy a odvetrávali tak priestor. 

Zásah komplikovalo aj silné zadymenie. Potrebné bolo veľké množstvo vody, ktorú zabezpečovali kyvadlovou dopravou pomocou cisterny. Požiar bol zlikvidovaný až o 6:30 hod. ráno. 

Pri následnej obhliadke boli termokamerou objavené ďalšie skryté ložiská, ktoré sa mohli znovu rozhorieť, hasiči rýchlo zahasili aj tie. Majiteľovi vznikla pri tejto udalosti škoda, ktorá bola predbežne vyčíslená na 90-tisíc eur. Príčina vzniku požiaru sa vyšetruje. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu