Továreň na plastové komponenty v obci Tupá neďaleko Levíc zachvátil požiar


Foto: Továreň na plastové komponenty v obci Tupá neďaleko Levíc zachvátil požiar Foto: minv.sk

V stredu 24. januára 2024 vypukol požiar v závode na výrobu plastových komponentov v Chorvaticiach, mestskej časti obce Tupá, ktorá leží v levickom okrese. Na tiesňovej linke bolo okolo 15:30 hod. prijaté hlásenie o tom, že z jedného zo strojov vo firme stúpa hustý dym. 

Na miesto bezodkladne vyrazili príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Leviciach z hasičskej stanice v Šahách. V priestoroch továrne našli horiaci stroj na výrobu plastových komponentov do automobilového priemyslu. V prístroji bol roztavený plastový materiál, ktorý postupne horel. 

Hasiči stroj najprv odpojili od elektrickej energie a pustili sa do krotenia plameňov pomocou práškových hasiacich prístrojov. Vzhľadom na silné zadymenie si museli pomôcť dýchacími maskami. Za priebežného odvetrávania interiéru sa im postupne podarilo uhasiť všetky ohniská. 


Zisťovateľ príčin požiarov po obhliadke miesta usúdil, že príčinou nešťastia bola prevádzkovo-technická porucha. Následkom požiaru vznikla firme priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 10-tisíc eur.


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu