Na Slovensko sa blíži vlna tepla. Teploty pokoria hranicu 15 °C


Foto: Na Slovensko sa blíži vlna tepla. Teploty pokoria hranicu 15 °C Foto: Pixabay

Teplé počasie na Slovensku potrvá ešte niekoľko dní. Aktuálne teploty sú typické skôr pre začiatok jari a môže za to vzduchová hmota, ktorá sa k nám dostáva a je o 10 °C teplejšia, než býva zvykom. Ochladenie príde koncom týždňa, ale teploty neklesnú dostatočne na to, aby neovplyvnili zimné športy. Informoval o tom portál iMeteo.sk.

Teploty by mali tento týždeň pokoriť hranicu 15 °C, a to najmä na západe. Dá sa teda očakávať, že na našom území bude ešte teplejšie ako doteraz. V strede týždňa by v najteplejších regiónoch Slovenska mohlo byť dokonca viac ako 17 °C. Ide najmä o južné okresy Dunajská Streda či Komárno. Na severe Slovenska, v okolí Žiliny a Dolného Kubína, by sa mali teploty pohybovať okolo 5 až 10 °C.

Prišiel koniec lyžovačky?

Situácia na svahoch a lyžiarskych strediskách môže byť pre nízke teploty komplikovaná. „Mimoriadne teplé počasie treba očakávať aj na našich horách. Teploty sa tu dostanú nad bod mrazu, snehová pokrývka sa bude topiť a snehové podmienky na svahoch sa tak budú zhoršovať,“ píše portál iMeteo.sk.


Zároveň dodáva, že ani počas noci nebudú teploty dostatočne nízke na to, aby mohli lyžiarske strediská zasnežovať. Ochladenie by mohlo prísť v závere týždňa, bude však len symbolické. Teploty sa znížia len zhruba o 3 až 4 °C. Maximálna denná teplota sa bude pohybovať v rozpätí od 7 do 13 °C.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu