Prasiatko „Pinky Boo“ v Beladiciach obralo majiteľku o 50 eur – zjedlo ich


Foto: Prasiatko „Pinky Boo“ v Beladiciach obralo majiteľku o 50 eur – zjedlo ich Foto: ilustračné, pixabay.com

Obyvateľka obce Beladice pani Jana prišla kvôli svojej záľube v chovaní prasiat ako domácich miláčikov o finančný obnos v hodnote 50 eur. Stačila totiž chvíľa nepozornosti a jedno z nich požulo 50-eurovú bankovku. O kurióznom prípade informovala Diana Pavlisová pre portál noviny.sk

Ja vám hneď predstavím našu likvidátorku malú 100 kilogramovú,“ ukázala majiteľka Jana na prasiatko menom „Pinky Boo“. Bankovku mala v inkriminovaný moment položenú na komode a sfúkol ju prievan. Prasiatku mimoriadne zachutila, a keď si rodina všimla, čo žuje, už bolo neskoro. 

Čo sa dalo povyberať som usušila vložila do obálky a požiadala som o výmenu Národnú banku,“ zhrnula majiteľka. Národná banka však vymieňa len také bankovky, z ktorých je stále zachovaných aspoň 50 percent. Pani Jane chýbalo k úspechu len jedno percento. Banka preto navrhla, že na uznanie výmeny stačí dokázať, že bankovka prešla tráviacim traktom zvieraťa. 

Vo výkaloch som nič nenašla posielať celé výkaly na expertízu mi prišlo nevhodné,“ myslí si majiteľka. Prasiatko totiž celulózový materiál požulo na maličké kúsky. Pani Jana tak o požutú bankovku definitívne prišla. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu