VIDEO+FOTO: V stolárskej dielni v Nitrianskom kraji sa ukrýval biznis s nelegálnym tabakom za 2,6 milióna eur


VIDEO+FOTO: V stolárskej dielni v Nitrianskom kraji sa ukrýval biznis s nelegálnym tabakom za 2,6 milióna eur
Galéria: 10 fotiek
Foto: financnasprava.sk

Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy vykonali tento mesiac v Nitrianskom kraji akciu s krycím názvom „Dante“ zameranú na odhaľovanie nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov. V priestoroch bývalého roľníckeho družstva objavili nelegálnu výrobňu cigariet.

Tajná výrobňa bola maskovaná ako stolárska dielňa. V rámci razie bolo vykonaných niekoľko domových prehliadok, prehliadky nebytových priestorov a motorových vozidiel. Kriminalisti zadržali celkovo 11 osôb ukrajinskej, bieloruskej a gruzínskej národnosti. 

Pri akcii bolo objavených dohromady 166 046 rôznych spotrebiteľských balení cigariet, ktorým chýbala kontrolná známka. To predstavuje 3 320 920 kusov cigariet a 9 352,70 kg tabaku určeného k výrobe cigariet. Ich hodnota je viac než 2,6 milióna eur, pričom daňový únik bol predbežne vyčíslený na 1,7 milióna eur.

Kriminalisti v priestoroch bývalého družstva zaistili aj kompletné výrobné zariadenie spolu s rezačkou, sušičkou tabaku a baličkou cigariet a rôzne výrobné komponenty. „Podnikateľom“ zabavili aj motorové vozidlo využívané na trestnú činnosť, listinné dôkazy, 15 mobilných telefónov, notebook, kamerové záznamy, pečiatky rôznych spoločností a detektor na vyhľadávanie „ploštíc“ a kamier.


V súvislosti s nelegálnym biznisom bolo zadržaných 11 osôb, obvinených bolo dohromady 13. „V prípade dokázania viny hrozí páchateľom podľa Trestného zákona trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov,“ doplnil oficiálny web finančnej správy. 

Autentické zábery zo zásahu kriminalistov môžete vidieť na priloženom videu: 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu