VIDEO: Obyvateľov Zlatých Moraviec baví veľké prasa, v noci sa bezstarostne prechádzalo ulicami mesta


Foto: VIDEO: Obyvateľov Zlatých Moraviec baví veľké prasa, v noci sa bezstarostne prechádzalo ulicami mesta Foto: Facebook/Dopravný servis Zlaté Moravce

Skupina na sociálnej sieti s názvom „Dopravný servis - Zlaté Moravce“ väčšinou slúži ako priestor na zdieľanie praktických informácií ohľadom situácie na cestách v meste a okolí. V utorok 27. februára 2024 sa však niektorí jej členovia pre zmenu venovali mapovaniu trasy istého dobrodružného prasaťa, ktoré sa tu z neznámych príčin pohybovalo celkom bez sprievodu. 

Diskusiu odštartoval približne o 6:30 hod. ráno jeden z obyvateľov Zlatých Moraviec stručným oznamom: „Na Dlhej voľne pobehuje prasa. A celkom veľké...“ Nato zareagoval ďalší komentujúci: „Dosť ďaleko prešlo od Žitavian,“ a ako dôkaz pripojil nasledujúce video: 

Ešte o piatej (ráno) bolo v Žitavanoch pri cintoríne,“ potvrdila iná členka skupiny. Už o siedmej pritom ďalšia komentujúca hlásila, že prasa bolo videné v centre mesta. Jedného člena skupiny príspevok ukľudnil: „Už som si myslel, že som bol námesačný,“ vydýchol si. 

Ďalší komentujúci podotkol, že výskyt prasaťa v meste nepovažuje za nič pozoruhodné. To ste asi ešte neboli v piatok v noci na Mostnej v Nitre,“ odkázal autorovi príspevku. Kuriózna udalosť nakoniec inšpirovala aj ľudovú slovesnosť, keď jedna obyvateľka zaklincovala diskusiu touto veršovačkou: 


Zábavy je habadej:

veľké prasa na Dlhej.

Každý vodič iskra v očku:

myslí hneď na zakáľačku.“

V diskusii sa objavilo aj ďalšie video dokazujúce prítomnosť prasaťa v Žitavanoch. Je z neho zrejmé, že jeho autorka prasa takmer nechtiac zrazila autom. V čase písania tohto článku nebolo známe, či sa prasa stále voľne pohybuje po Zlatých Moravciach, ani odkiaľ vlastne ušlo. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu