Nitrianska polícia ukázala nelichotivé čísla: Stovky nehôd, štyri úmrtia a dva najnehodovejšie dni


Foto: Nitrianska polícia ukázala nelichotivé čísla: Stovky nehôd, štyri úmrtia a dva najnehodovejšie dni Foto: freepik.com

Polícia zverejnila štatistiky dopravných nehôd v Nitre, ku ktorým došlo ešte minulý rok. Zo správy o bezpečnostnej situácii v meste vyplýva, že v roku 2023 tu došlo k 475 dopravným nehodám. O život prišli štyria ľudia, čo je o tri úmrtia viac ako rok predtým. Deväť osôb skončilo s ťažkými zraneniami a 101 osôb sa zranilo len ľahko. 


Najčastejšou príčinu nehôd bolo podľa polície porušenie povinnosti vodiča, čo sa preukázalo vo vyše sto prípadoch. Vodiči boli vinníkmi až vo 446 prípadoch a len v šiestich bol na vine chodec. 

Pri nehodách často úradoval aj alkohol. U vinníka dopravnej nehody policajti zaznamenali alkohol až  27-krát, no v porovnaní s rokom 2022 bolo takýchto prípadov o šesť menej. 


Za najnehodovejšie označila nitrianska polícia až dva dni. Podľa obvodného oddelenia Nitra - západ je to rovnako ako v roku 2022 streda, kedy došlo k 54 dopravných nehodám. Oddelenie Nitra - východ však najviac nehôd riešilo vo štvrtok - 35. Rok predtým bol ale najnehodovejším dňom pondelok. 

Obe oddelenia sa však zhodli, že najnehodovejšie časové obdobie je od 8:00 hod. do 12:00 hod., kedy došlo k 110 haváriám. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu