Polícia ohlásila ďalšiu osobitnú kontrolu, posvieti si na vodičov v nitrianskom okrese


Foto: Polícia ohlásila ďalšiu osobitnú kontrolu, posvieti si na vodičov v nitrianskom okrese Foto: Facebook/Polícia SR – Nitriansky kraj

Polícia sa opäť zameria na vodičov v okrese Nitra. Osobitná kontrola sa uskutoční už dnes 13. marca 2024 v čase od 11:00 hod. do 12:00 hod. Zameraná bude na objektívnu zodpovednosť. 

Cieľom polície je znížiť počet dopravných nehôd a zvýšiť plynulosť, a najmä bezpečnosť, cestnej premávky. Hliadky na cestách si posvietia na niekoľko vecí - dodržiavanie povinností držiteľa vozidla, na zákaz predchádzania i na dodržiavanie predpísanej rýchlosti. 

Pozor si dajte aj na dopravnú značku „Stoj, daj prednosť v jazde!“ alebo na signál so znamením „Stoj!“. Dodržiavať, samozrejme, treba aj ostatné povinnosti vodiča, ktoré vyplývajú zo zákona o cestnej premávke. 

„Polícia neustále vykonáva rôzne dopravné akcie, či osobitné kontroly, preto dodržiavajte pravidlá cestnej premávky a jazdite tak, aby ste vždy bezpečne prišli do cieľa svojej jazdy,“ pripomenula ešte polícia v príspevku na sociálnej sieti



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu