FOTO: Zdravotníctvo na úrovni rozvojových krajín? Toalety v Poliklinike Klokočina sú vraj v katastrofálnom stave


FOTO: Zdravotníctvo na úrovni rozvojových krajín? Toalety v Poliklinike Klokočina sú vraj v katastrofálnom stave
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Klokočina - Sabina Černá

Úroveň verejnej zdravotnej starostlivosti v meste pod Zoborom sa vo všeobecnosti nestretáva s prehnanou chválou pacientov ani inštitúcií hodnotiacich kvalitu. Fakultná nemocnica v Nitre sa umiestnila tretia od konca v rebríčku spokojnosti pacientov, a rovnako aj v hodnotení odborného inštitútu za rok 2023. Rôzne problémy sa však nevyhýbajú ani menším zdravotným strediskám v meste. 

V skupine na sociálnej sieti venovanej dianiu v mestskej časti Nitry Klokočina sa rozvírila diskusia ohľadom toaliet pre pacientov na miestnej poliklinike. Mnohí sa zhodujú, že tieto WC sú v katastrofálnom stave. „Upratovalo sa tam naposledy asi pár mesiacov dozadu,“ tvrdí jedna z nespokojných obyvateľov. Už pri pohľade na toalety sa podľa nej človeku zdvihne žalúdok. „Dospelý človek radšej vydrží, ale s dieťaťom je to už komplikovanejšie,“ doplnila si obyvateľka, podľa ktorej nie je normálne, že zdravotnícke stredisko má toalety v takomto stave, a navyše bez mydla, toaletného papiera či dezinfekcie na ruky. 

Príspevok komentovalo množstvo obyvateľov priľahlej mestskej časti, ktorí s jej slovami súhlasili. „Mňa dorazila WC kefa bez podstavca položená na zemi a opretá o stenu,“ spomína jedna z nich. Z toaliet sa podľa mnohých komentárov šíri neznesiteľný zápach. „Ešte lepšie je rehabilitačné oddelenie, kde je jedno WC pre ženy aj mužov. A smrad ako pri opičom pavilóne,“ doplnil ďalší nespokojný komentujúci. 

Niektorí obyvatelia navrhli nahlásiť problém na hygienu, za stav by totiž mal mať zodpovednosť majiteľ budovy. Iní poznamenali, že stav odráža to, ako sa k zdieľaným priestorom správajú sami ľudia. 

 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu