AKTUALIZÁCIA: Rodina po požiari v obci Neded dostala potrebnú pomoc. Vedenie obce reaguje na kritiku


Foto: AKTUALIZÁCIA: Rodina po požiari v obci Neded dostala potrebnú pomoc. Vedenie obce reaguje na kritiku Foto: Facebook/Scilluš

V utorok 19. marca 2024 sme informovali o minulotýždňovom požiari v obci Neded neďaleko Šale, ktorý zničil značnú časť strechy rodinného domu. V tom žije osem osôb vrátane troch detí, pričom najmladšie má dva roky. V súvislosti s udalosťou sa na sociálnych sieťach objavili príspevky prosiace o materiálnu pomoc pre obete nešťastia, pričom časť z nich tvrdila, že obec zasiahnutým adekvátne nepomohla. 

Na kritiku reagovala starostka obce Neded Henrieta Selmecziová. Podľa jej slov vedenie Nededu od začiatku komunikovalo s obyvateľmi poškodeného domu, pričom im ponúkli ubytovanie na potrebné obdobie, ako aj deky či ošatenie. Majiteľka domu, ako aj jej syn túto možnosť odmietli, vyjadrili sa, že majú možnosť prespať u príbuzných a známych,“ vysvetľovala starostka. 

Zamestnanci obce im mali zároveň v piatok doniesť materiál na zakrytie strechy, a neskôr v pondelok pristaviť príves na odvoz sutín. Starostka ďalej konštatuje, že v súvislosti s plánovanou opravou sa ešte nepodarilo zorganizovať obhliadku statikom, nakoniec však mala byť dohodnutá na stredu doobeda. „Aj keď sa poškodenej rodine zdá, že sa nič nedeje, určite nám ich osud nie je ľahostajný,“ uzavrela starostka Selmecziová. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu