FOTO: 8-členná rodina v Nedede prišla kvôli požiaru o strechu nad hlavou. Obec im vraj nepomohla, prosia aspoň o plechy


FOTO: 8-členná rodina v Nedede prišla kvôli požiaru o strechu nad hlavou. Obec im vraj nepomohla, prosia aspoň o plechy
Galéria: 13 fotiek
Foto: Facebook/CSilluš S.

Vo štvrtok 14. marca 2024 krátko po 21:00 hod. vypukol v obci Neded v šalianskom okrese požiar strechy rodinného domu. S plameňmi bojovali hasiči z troch hasičských staníc, priama materiálna škoda bola predbežne vyčíslená na 10-tisíc eur. Predovšetkým ale zhorela strecha, pod ktorou žila 8-členná rodina. 

Ich príbuzná zverejnila pár dní po nešťastí na sociálnej sieti príspevok, v ktorom prosí o materiálnu pomoc pre 8 ľudí, z ktorých 3 sú deti, pričom najmladšie dievčatko má dva roky. Zarážajúce je však jej tvrdenie, podľa ktorého im starostka obce ani susedia neposkytli prvú pomoc po nečakanom nešťastí. 

Svojpomocne dali dole strechu a v obytných izbách spia v dome, ktorý na nich hocikedy môže spadnúť,“ priblížila znepokojená príbuzná. Podľa jej slov im obecný úrad sľuboval zabezpečenie kontajnera na odvoz sutín, ako aj sprostredkovanie pomoci robotníkov, nič z toho sa však nestalo. 

Príbuzná tiež tvrdí, že obec poskytla zasiahnutej rodine náhradný nocľah len na prvú noc, čo aj tak nevyužili, keďže sa stále zaoberali tým, že im horí strecha nad hlavou. Ďalšie dni už pre nich nebolo nikde miesto. „Deti nemajú teplé jedlo ani pitnú vodu,“ konštatovala znepokojená žena. 


Príbuzná preto v mene rodiny prosí o pomoc v tejto ťažkej situácii. Potrebujú materiál na opravu strechy, zabezpečenie veľkokapacitného kontajnera a odvozu na skládku. Tiež hľadajú technickú pomoc, aby zistili, či je dom možné opraviť, alebo ho bude potrebné zbúrať. 

V podobnom duchu sa niesol aj príspevok jednej z členov zasiahnutej rodiny. Prosí o materiálnu pomoc v súvislosti s opravou strechy a pýta sa, či niekto nemá navyše plechy, ktorými by ju mohli aspoň provizórne zaistiť. 

Aktualizácia 20. marca: Na obvinenia z nezáujmu reagovalo vedenie obce Neded:





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu