Policajný vyjednávač z Nitry zabránil tragédii. Zachránil muža, ktorý si chcel vziať život


Foto: Policajný vyjednávač z Nitry zabránil tragédii. Zachránil muža, ktorý si chcel vziať život Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

V jednej z obcí neďaleko mesta Vráble hrozilo, že dôjde k tragédii. 31-ročný muž v ťažkej životnej situácii z nej videl len jediné východisko – „koniec“. Na pokraji zúfalstva chcel ukončiť svoj život, zabránil mu v tom však policajný vyjednávač z Nitry v spolupráci s ďalšími kolegami. 

Nitrianska krajská polícia na sociálnej sieti informovala, že na miesto okamžite dorazili policajti z Vrábeľ a tím krízového vyjednávania Krajského riaditeľstva PZ v Nitre. „Policajný vyjednávač efektívne s dávkou empatie a pochopením komunikoval s mužom v ohrození života. Zronený muž tak získal dôveru u policajného vyjednávača, ktorému sa podarilo zmariť jeho úmysel,“ opísala polícia priebeh záchrannej akcie. 


Muža následne odovzdali do rúk lekárov z rýchlej zdravotnej pomoci a tí ho previezli do jednej z nemocníc. „S ohľadom na citlivosť prípadu bližšie informácie poskytovať nebudeme,“ dodala polícia a pochválila všetky zasahujúce zložky polície. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu