VIDEO+FOTO: Naháňačka v Šali ako z akčného filmu: Policajti chytili dílera a stopli jeho biznis


VIDEO+FOTO: Naháňačka v Šali ako z akčného filmu: Policajti chytili dílera a stopli jeho biznis
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Muž zo Šale si opakovane obstarával pervitín a marihuanu a následne ich distribuoval ďalším osobám. Jeho biznis s drogami však ukončila šalianska kriminálna polícia spolu so zásahovou skupinou  Kriminálneho úradu Finančnej správy Bratislava.

Policajná akcia niesla názov „Mončiči“ a naháňačka v uliciach mesta vyzerala ako z akčného filmu.  Muž s vozidlom Opel Antara sa totiž snažil pred policajtmi uniknúť. Tí jeho auto zablokovali služobnými autami, no vodič prerazil ich blokádu a unikal po uliciach Šale. Policajné autá ho prenasledovali až dovtedy, kým vodič nevyšiel cez obrubníky na trávnatú plochu, a potom na parkovisko nákupného centra, kde vrazil do súkromného vozidla. 

„Po náraze sa osádka vozidla rozutekala po parkovisku, avšak podozrivý bol zadržaný. Nasledovala prehliadka uvedeného auta a aj domová prehliadka v byte podozrivej osoby,“ dodala polícia na sociálnej sieti a zverejnila aj video z celej naháňačky. 



Muž sa chcel svojho „tovaru“ zbaviť už po ceste, avšak ani to mu nevyšlo. „Po vykonaní obsiahlej obhliadky miesta činu bolo nájdené plastové uzatvárateľné vrecúško s kryštalickou látkou, ktorú počas unikania podozrivý vyhodil z vozidla. Počas prehliadky bolo na podlahe nájdené plastové uzatvárateľné vrecúško s kryštalickou látkou,“ ozrejmili policajti. 

V zaistených plastových vrecúškach sa nachádzala omamná látka obsahujúca metamfetamín, čo potvrdil aj Kriminalistický a expertízny ústav PZ v Bratislave. Dané množstvo by sa dalo považovať za minimálne 27 bežných jednotlivých dávok drogy.

„Vyšetrovateľ krajskej kriminálnej polície vzniesol 37-ročnému mužovi obvinenie z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovania s nimi,“ dodala nitrianska krajská polícia. Keďže toto nebol mužov prvý „prešľap“ a už aj v minulosti bol odsúdený za drogovú trestnú činnosť, sudca rozhodol o jeho väzobnom stíhaní.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu