Vodička zrazila na priechode v Nových Zámkoch chodcu, nedala mu prednosť


Foto: Vodička zrazila na priechode v Nových Zámkoch chodcu, nedala mu prednosť Foto: Facebook/Polícia SR – Nitriansky kraj

Dopravní policajti z Nových Zámkov zasahovali pri dopravnej nehode, ku ktorej došlo na ulici Tomáša Garyka Masaryka v centre Nových Zámkov. Vozidlo značky Renault Clio sa tu zrazilo s chodcom. 

Podľa informácií, ktoré zverejnili policajti Nitrianskeho kraja v príspevku na sociálnej sieti, haváriu pravdepodobne zapríčinila 50-ročná vodička, keď nedala prednosť chodcovi na riadne vyznačenom priechode pre chodcov. Ten utrpel pri náraze zranenia, kvôli ktorým musel byt transportovaný do nemocnice v Nových Zámkoch. 

Dopravní policajti podrobili 50-ročnú vodičku dychovej skúške na prítomnosť alkoholu v krvi s negatívnym výsledkom. Vyšetrovateľ začal v prípade viesť trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. 

Polícia v súvislosti s nehodou pripomína všetkým účastníkom cestnej premávky, aby brali ohľad na bezpečnosť seba a všetkých ostatných. Motoristom radí pozorne sledovať situáciu na ceste a chodcom pripomína, že aj na vyznačenom priechode musia byť obozretní. Nemali by nevstupovať na vozovku, pokiaľ vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel nemôžu bezpečne prejsť. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu