Adventný kalendár Interpolu: Na zozname najhľadanejších kriminálnikov je aj podozrivý z Nitrianskeho kraja


Foto: Adventný kalendár Interpolu: Na zozname najhľadanejších kriminálnikov je aj podozrivý z Nitrianskeho kraja Foto: Facebook/Polícia SR

Polícia Slovenskej republiky sa rozhodla osláviť advent svojským spôsobom. Pomocou oficiálneho profilu na sociálnej sieti plánuje postupne predstaviť verejnosti najhľadanejších Slovákov na medzinárodnom zozname Interpolu. Svieti na ňom aj meno 42-ročného Mareka zo Šale. 

Marek Danihel má toho na rováši viac než dosť. V rokoch 2009 až 2010 mal pôsobiť v bankomatovej mafii. Tá sa realizovala v takzvanom mafiánskom trojuholníku medzi Šaľou, Galantou a Sereďou a spôsobila škodu vo výške aspoň pol milióna eur. Sám Marek sa mal podieľať na minimálne 70 lúpežiach. 

Ešte závažnejším dôvodom pre pátranie po 42-ročnom Šaľanovi je trestné stíhanie v súvislosti s úkladnou vraždou MMA bojovníka, ku ktorej došlo v júni 2011. Ako informuje portál tvnoviny.sk, Františka Vanča zastrelil strelec samopalom na obchvate v Nitre. Danihel mal okrem toho tiež asistovať pri poprave Alojza Bórika zo Šale a to tak, že vykonávateľom pomohol zabezpečiť auto a zahladiť dôkazy. 

Jednému z najhľadanejších Slovákov tak hrozí za tieto skutky  trest odňatia slobody na 25 rokov alebo doživotie. Ak viete niečo o pohybe alebo pobyte hľadaného, kontaktujte políciu na čísle 158. Marek Danihel je vysoký okolo 180 centrimetrov, má hnedé oči a vlasy tmavej farby. V prípade poskytnutia informácií polícia garantuje anonymitu. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu