Polícia v Nitre objasnila po 13 a 16 rokoch totožnosť neznámych mŕtvol vďaka analýze DNA


Foto: Polícia v Nitre objasnila po 13 a 16 rokoch totožnosť neznámych mŕtvol vďaka analýze DNA Foto: unspalsh.com

Nitrianskym pátračom sa podaril husársky kúsok. Objasnili totožnosť dvoch mŕtvol, ktoré boli nájdete v rokoch 2007 a 2010, pričom ich identita bola doteraz neznáma. Pomohla im pritom analýza DNA. 

Pátracie oddelenie Odboru kriminálnej polície v Nitre dlhodobo pátralo po zistení totožnosti muža, ktorého telo bolo nájdené 18. apríla 2010 v ranných hodinách v Dolných Krškanoch pri rieke Nitra. „V súvislosti s týmto prípadom si nitrianski pátrači vytypovali osoby, ktoré boli v tej dobe nezvestné a hľadané,“ priblížili nitrianski krajskí policajti v príspevku na sociálnej sieti. 

Po čase narazili na osobu J. H., po ktorom vtedy v Partizánskom vyhlásili pátranie. Na muža bol v tom čase vydaný aj Európsky zatýkací rozkaz. Policajti vyhľadali jeho rodinného príslušníka a odobrali mu vzorku DNA. Analýza ukázala, že bola zhodná s nájdenou mŕtvolou.

Podobným spôsobom sa podarilo stotožniť ďalšieho tela. Nájdené bolo v roku 2007 v katastri obce Šoporňa pri Šali, v lesíku pri vodnej nádrži. Pomocou vzorky DNA sa podarilo zistiť, že ide o osobu, po ktorej svojho času vyhlásilo pátranie Okresného riaditeľstvo Policajného zboru v Šali. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu