Futbalisti Zlatých Moraviec odohrajú zápas so Slaviou Praha, výťažok pomôže Ukrajine


Foto: Futbalisti Zlatých Moraviec odohrajú zápas so Slaviou Praha, výťažok pomôže Ukrajine Foto: Facebook/FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble

Zlatomoravčania už vedia, kedy si zahrajú výnimočný zápas s českým futbalovým klubom SK Slavia Praha. Duel, výťažok z ktorého bude určený na pomoc Ukrajine, prebehne 4. februára 2024 o 15:00 hod. v Prahe. 

Toto spojenie vzniklo neobvyklým spôsobom. Dohodlo sa v rýchlosti na sociálnej sieti po tom, ako Slavia odmietla hrať prípravný zápas so Slovanom Bratislava. Ten totiž v Katare odohral zápas proti Moskve. „Oba tímy sa od tohto momentu stali priateľskými klubmi,“ píše FC ViOn Zlaté Moravce.

S pražským klubom zdieľajú rovnaké hodnoty, preto sa zhodli, že výťažok zo zápasu pôjde na nákup sanitiek, ktoré budú pomáhať civilistom na ukrajinskom fronte. ViOn kvôli tomu vytvoril aj špeciálnu edíciu šálov.

Vstupenky na zápas sa budú dať zakúpiť na oficiálnych stránkach SK Slavia Praha. Ich cena začína na sto korunách, teda štyroch eurách. Tím Michala Hippa plánuje pre fanúšikov výjazd, a ako prisľúbil šéf Slavie, autobusovú dopravy do Prahy uhradia oni.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu