V Nitre prerozdelia na šport takmer 600-tisíc eur, ujdú sa desiatkam klubov


Foto: V Nitre prerozdelia na šport takmer 600-tisíc eur, ujdú sa desiatkam klubov Foto: Facebook/Mesto Nitra

Mesto Nitra nezabúda ani na šport, preto športovcom prerozdelí takmer 600-tisíc eur. Rozhodli o tom poslankyne a poslanci mestského zastupiteľstva, ktorí schválili, že z rozpočtu mesta na to pôjde presne 595 850 eur. Výsledná suma je pritom o 80-tisíc eur vyššia, ako bola v pôvodne predkladanom návrhu. 

Hokejisti dostanú najviac

Radnica na sociálnej sieti doplnila, že dotácie prerozdelí do troch oblastí. Najvyššia suma, vyše 309-tisíc eur, pôjde na podporu štyroch strategických športových klubov.

Najviac dostanú hokejisti z HK Nitra, a to viac ako 176-tisíc eur. Nasledujú atléti zo ŠK ŠOG Nitra s dotáciou vyše 73-tisíc eur, TJ Stavbár s viac ako 30-tisícovou podporou a Box Club Stavbár s viac ako 28-tisíc eurami. 

Suma 250 648 eur zas pôjde na podporu ostatných športových klubov, pričom 131 660 eur dostane 14 kolektívnych športových klubov a 118 988 eur pôjde pre individuálne športy. Medzi 23 klubmi z oblasti individuálnych športov napríklad nájdete aj karate, stolný tenis, aerobik či šach.


Dotácie pôjdu aj na športové podujatia

Na športové podujatia prerozdelili poslanci mestského zastupiteľstva vyše 35-tisíc eur. Dotácie pôjdu na 47 športových akcií, napríklad na Detskú tour Petra Sagana, Nitrawa cup alebo aj na sprievodné podujatie k tohtoročnej olympiáde v Paríži. 

„Minimálne 60 % sumy poskytnutých dotácií pre cieľové oblasti strategických a ostatných športov je určených na podporu mládežníckeho športu,“ vysvetlilo ešte mesto. To, koľko peňazí dostali jednotlivé športové kluby a športové podujatia, si môžete pozrieť tu



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu