Ferratu Zobor otvoria už čoskoro. Milovníci adrenalínu si prídu na svoje, čaká ich aj lanový most


Foto: Ferratu Zobor otvoria už čoskoro. Milovníci adrenalínu si prídu na svoje, čaká ich aj lanový most Foto: Facebook/Turistické informačné centrum Nitra

Ak milujete lezenie po skalách, isto sa už nemôžete dočkať, kedy sa skončí zimná uzávera. Tá trvá od decembra až do konca apríla. V tomto čase totiž lezenie po oceľových lanách, kolíkoch, rebríkoch a mokrých bralách nie je bezpečné.

Hoci teraz už počasie vyzerá nádejne, stále je veľmi premenlivé. Nemusíte sa však báť, Via ferratu Zobor otvoria už onedlho – 1. mája 2024. Informovalo o tom Turistické informačné centrum (TIC) Nitra.

K ferrate sa dostane po ceste na Pyramídu Zobor, vedia k nej odbočka od modrej turistickej značky. Ďalšou možnosťou je vyraziť z rázcestia Podhájska cesta alebo od penziónu ARTin. Vstup je iba na vlastné riziko a s výbavou – ferratovým setom. Ten je pre všetkých lezcov povinný a môže vám zachrániť život.



Na výber máte tri trasy - Dubová (obťažnosť B/C – 60 metrov), Brezová (obťažnosť B – 60 metrov), Výstupovka (obťažnosť B –  12 metrov) a veľkým zážitkom je aj Lanový most, ktorý je dlhý 15 metrov.

Ak nemáte výstroj, môžete si ho požičať za poplatok v Penzióne ARTin, a to každý deň od 9:00 do 18:00 hod. Cena za 4 hodiny je 10 eur alebo 15 eur na celý deň. Kaucia za požičanie je 50 eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu