HK Nitra vyhrala prvý finálový zápas, Spišskú Novú Ves zdolali na vlastnom ľade


Foto: HK Nitra vyhrala prvý finálový zápas, Spišskú Novú Ves zdolali na vlastnom ľade Foto: Facebook/HK Nitra (archívne)

Hráčom HK Nitra sa v piatok 19. apríla vydaril prvý finálový zápas hokejovej Tipos extraligy a domácich Spišiakov zdolali 3:2. Corgoni vstúpili do zápasu oddýchnutí, čo sa o hokejistoch HK Spišská Nová Ves povedať nedalo, keďže ešte v utorok hrali rozhodujúci semifinálový zápas proti Košiciam. 


Prvý gól strelila Nitra v 13. minúte zásluhou Tomáša Hrnku. O pár minút na to pridal ďalší gól Samuel Buček a prvá tretina bola u konca. Krátko po začiatku druhej tretiny však Nitra schytala prvý zásah od Juraja Valacha. V 41. minúte opäť skórovala Nitra, keď do Surákovej siete trafil puk Patrick Newell. Spišiakom dal ešte nádej Žiak a stav sa zmenil na 3:2. Domáci potom skúsili odvolať brankára, no tretí zásah sa im už nepodaril. Čerešničkou na torte bola bitka medzi Nellisom a Hrnkom, ktorá sa strhla v poslednej minúte. 



Góly: 51’ Žiak, 41’ Newell, 21’ Valach, 17’ Buček, 13’ Hrnka

Zostava HK Nitra: Aittokalio – Mezei, Cotton, Kousa, Bača, Gajdoš, Stacha – Buček, Gill, Bajtek – Jackson, Bubela, Newell – Okoličány, Čederle, Lacka – Vitaloš, Hrnka, Bačo – Kodhaj. Tréner: Antonín Stavjaňa. 

Zostava HK Spišská Nová Ves: Surák – Romaňák, Merežko, Žiak, Ališauskas, Groch, Valach – Archambault, Nellis, Rapáč – Majdan, Kerbashian, Bakoš – Drábek, Bortňák, Burgess – Vandas, Myklucha, Džugan – Zöld. 

Rozhodcovia: Štefik, Žák – Knižka, Stanzel.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu