Súd v Nitre rozhodol o neúspešnom zlodejovi: Spôsobil škodu 10 eur, za mrežami si posedí vyše roka


Foto: Súd v Nitre rozhodol o neúspešnom zlodejovi: Spôsobil škodu 10 eur, za mrežami si posedí vyše roka Foto: ilustračné

Okresný súd Nitra rozhodoval o kurióznej krádeži, ktorá sa odohrala ešte počas marca tohto roka. 

Obvinený muž mal počas dňa prejsť cez otvorenú vstupnú bránu do areálu súkromnej spoločnosti v okrese Topoľčany. Pri vstupe do skladu ukradol z voľne položenej otvorenej tašky peňaženku s finančnou hotovosťou vo výške 10 eur. Tá okrem toho obsahovala aj niekoľko osobných dokladov a bankomatových kariet.

Muž so svojim úlovkom následne odišiel na neznáme miesto, no nie nadlho. Neúspešného zlodeja sa podarilo vypátrať.

Hoci spôsobil len škodu 10 eur, nepomohlo mu to, že pár dní predtým bol za podobný priestupok proti majetku potrestaný. Podľa spisu malo ísť o drobnú krádež tovaru v hodnote 16 eur, čo polícia vyriešila udelením pokuty.


Druhýkrát však také šťastie nemal a bol obvinený zo spáchania prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku v jednočinnom súbehu s prečinom krádeže. Incidentom sa preto zaoberal súd.

Obvinený muž prijal dohodu o vine a treste. Súd mu uložil trest odňatia slobody vo výmere jeden rok a štyri mesiace nepodmienečne. Zaradený bol do ústavu na výkon trestu odňatia slobody so stredným stupňom stráženia.

Zároveň je povinný nahradiť poškodenému škodu vo výške 10 eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu