Ako bude jazdiť nitrianska MHD počas Vianoc a na Nový rok? Pozrite si mimoriadny sviatočný grafikon


Foto: Ako bude jazdiť nitrianska MHD počas Vianoc a na Nový rok? Pozrite si mimoriadny sviatočný grafikon Foto: Facebook/Mesto Nitra

Počas vianočných sviatkov a na prelome rokov 2023 a 2024 sa obyvateľov Nitry dotkne aj zmena premávky MHD. Na obdobie od 24. decembra do 6. januára preto dopravca Transdev Nitra pripravil mimoriadny cestovný poriadok.

Na Štedrý deň (24. decembra) budú všetky linky premávať ako v nedeľu a sviatok, pričom ukončia premávku skôr, a to zhruba o 17:30. Počas Prvého a Druhého sviatku vianočného (25. a 26. decembra) budú autobusy taktiež premávať ako v nedeľu a sviatok.


Od 27. decembra až do 30. decembra budú všetky spoje premávať mimoriadne v režime sobota. Na Silvestra (31. decembra) bude MHD jazdiť ako v nedeľu a sviatok. Premávka spojov bude mimoriadne ukončená približne o 21:30. Na Nový rok (1. januára) bude opäť platiť režim nedeľa, sviatok.

V dňoch od 2. do 5. januára 2024 sa cestovný poriadok opäť zmení, pričom všetky spoje budú jazdiť ako v pracovný deň počas školských prázdnin. 


Posledná zmena nastane v 6. januára, kedy sa slávi kresťanský sviatok Zjavenie Pána, prezývaný aj Traja králi. Linky MHD budú premávať ako v nedeľu a sviatok. Pre nasledujúce dni už bude platiť štandardný režim. 

Linky č. 16 a 17 nepôjdu ani na Štedrý deň, a ani počas vianočných sviatkov 25. a 26 decembra. Rovnako tak nebudú premávať ani na Silvestra, či počas 1. a 6. januára 2024. Linka č. 23 nebude počas týchto dní zachádzať do Krškán.  

Podrobný program, v ktorom nájdete všetky informácie o čase premávky posledných spojov v dňoch 24. decembra (Štedrý deň) a 31. decembra (Silvester), nájdete na stránke dopravcu. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu